Morgonstund har...

guld i... äch!
Kanske önskar jag lite att jag kunde skriva något ångestframkallande ambitiöst om hur jag efter att ha klivit upp klockan fem för att baka surdegsbröd innan min löprunda nu njuter av en nyttig frukost... Men icke då!
Sanningen är snarare den att jag efter att ha spenderat ca 20min med att dra täcket över huvudet och trycka på snooze knappen för att tysta klockans hysteriska ylande, nu springer runt med en kopp kaffe i ena handen och en puderborste i andra samtidigt som jag letar efter tröjan jag tänkt ha på mig idag och undrar varför klockan redan är så mycket... välkommen till en helt vanlig morgon hemma hos mig!

För övrig planerar jag sedan att slå mitt personbästa när det gäller att springa till spårvagnen!

Nu mer kaffe och sen ska jag leta fram den där Nirvan t-shirten, jag hävdar bästämt att det är dags att reklaima 90-talet nu!

Ha en fantastisk dag alla mina söta!


Kursstart!

Har kanske missat att nämna det tidigare, men har anmält mig till en Teckning- och Illustrationskurs hos ABF. En kurs som började ikväll. Så efter att varit hemma en kort smit och hunnit med att prata lite med söta Moné så begav jag mig åter ut i ösregnet - vad hände med den på löpsedlarna så flitigt utlovade britsommaren?

Kursen har åtminstonne börjat väldans bra - det känns som att den kan komma att bli både lärorik och rolig! Och att vår kursledare på något odefinierbart vis har vissa likheter med Björn Ranelid gör det hela en liten smula underhållande får jag tillstå!


                              
                            Björn Ranelid - foto Scanpix


Hmm...

Bloggen har visst fått en snefylla eller något ditåt, den ser inte helt vettig ut just nu, så ni ha lite överseende om inläggen ser konstiga ut!

Shop until you drop pt.2

Antar att helgen måste klassas som en ypperligt bra sådan... Jag har gjort det jag velat och allt har bara varit sådär, bra!

Jobbade i Fredags kväll, men då det innebara att gå med lilla Adepten på Rondo för att se Tomas Ledin Showtime - en för övrigt fantastiskt bra krogshow, löver min förväntan - var det inte direkt plågsamt.

Igår sken solen och det var underbart höstväder. Jag mötte upp Lilla Syster vid Haga Kyrkan - en försenad Lilla Syster som lycktas med konststycket att gå vilse på vägen, väldigt roligt! Men jag träffade på Maja från arbetet så väntan spenderades i trevligt sällskap. Vi strosade genom mysiga Haga, kikade lite i affärer och på Bondens Marknad. Vidare sen, då Second Hand shopping var målet för dagen. Vi började på Second hand Börsen, därifrån vidare till Röda Korset och sedan ner till Myrorna vid Järntorget.
Efter promenerande och intensivt letande var det dags för lunch, på Café Husaren i Haga - inte bara mat och mysigt utan även fiket som har Göteborgs största kakor! Kanelbullarna är stora som mattallrikar och småkakorna är allt annat än små...

Från Haga vidare ner till stan, sprang på Fredrik från jobbet på vägen och pratade en stund innan vi kilade vidare till Ebbe & Haldis - Stadsmissionen som fick bli dagens sista stop då klockan nu blivit så pass mycket att affärerna stängde - helt enkelt en perfekt lördag!



                               Världens största småkakor!

                                                  


                                            
              
                                  LÖRDAGENS SHOPPING FYND


                                  Snygga blåa höstjackan...

                                                            
                                                                  
                                                              
                                 Vita Herrskjortan...


                                                             


                              Stora Herrkavajen... 

                                                              


                               Den klassiska 90-tals T-shirten...

                                                             


                              Stickade koftan i den perfekta blå nyansen...

                                                              


                               Självklart lite pyssel i form av två små söta glasskålar...

                                                             


Och tack vare Lilla Syster - världens koolaste gammla "stereo" som inte bara spelar radio utan även "stenkakor" - ska bara fundera ut vart jag ska ställa den med...

                                                              


Så det blev endel shopping igår...


Idag har jag knutit på mig hemmafru förklädet och tvättat, städat och lagat matlådor - sen slängde jag in det i en vrå och smet ner på stan för att köpa ett par jeans, kolla på fotboll och dricka söndags öl!

Nu ska jag kura ner mig i soffan med en filt, massor med värmeljus och en Chai latte...


Ett nytt beroende

Redan onsdag - tiden flyger för fort och mitt dygn har för få timmar...

Efter vanliga jobbet smet jag iväg och volontärjobbade på Trappaner i måndags. Hem och rasade i säng runt midnatt... 

För att väckas av klockans hysteriska ylande strax före sex på morgonen då jag började jobba tidigare än vanligt - perfekt planerat där! Jobbade ett mysigt med evighetslångt tolv timmars pass innan jag for hem och dog en smula på soffan...

Men idag har jag hittat ett nytt beroende - stickning mina söta, stickning! Jag började i morse, till morgonkaffet som intas i sällskap med Nyhetsmorgon på Tv4 och sedan dess har jag stickat så fort jag kommit åt... På spårvagnen, på jobbet, hemma i soffan framför fotbollen... Det går inte kvickt, men det går framåt!

Varför har jag inte gjort detta tidigare?


           


Shop until you drop


Har socialiserat med söta Lilla Syster i helgen... Igår blev det besök på Ikea och textila godisbutiken Stoff & Stil...

              

Hittade en jättefin stuvbit med krämfärgat tyg som jag ska sy kuddfodral av och så införskaffade jag mjukaste garnet i den perfekta blå nyansen - nu ska jag sticka mig en halsduk!

               

Egentligen behövde jag inget från Ikea - men som alltid slutade det med att jag köpte lite nya ljus och annat småpyssel. Det är helt enkelt omöjligt att komma tomhänt från Ikea!

 


 

Idag var det Second Hand shopping som stod på schemat - Vi åkte till fantastiska Holmens marknad...

            

Holmens marknad är som en gigantisk skattkammare fylld med alla möjliga och omöjliga prylar - du hittar allt från broderigarn till vardagsrumsmöbler. Det är så roligt att gå runt och kolla på och rota bland alla saker! Idag hittade vi t.ex  en låda med fantastisk tjusiga glasögon...

           

Typiskt nog var det inte fönsterglas i dem utan glas med styrka - annars hade jag absolut slagit till på ett par!

            

Men det blev självklart lite andra små fynd som fick följa med mig hem istället...


Dessa söta små glasskålar blir perfekta som dessertskålar...

             


Denhär lilla boken får bo på nattduksbordet brevid sängen...
 
            





Lyckobubbel

En underbar kväll med fantastiska Håkan Hellström på Liseberg igår...

Skyndade hem efter jobbet för att sedan kvickt bege mig mot Liseberg. Efter att stått i vad som närmast kunde liknas vid ett lämmeltåg av folk och väntat på en försenad Lilla Syster, fick jag ett sms där hon meddelade att hon efter diverse missöden nu gav upp kvällens plan och åkte hem igen. Efter att ha stått mitt i folkvimmlet och kännt mig övergiven och villrådig i säkert en minut, slog det mig att jag ju minsann visst kände någon som pratat om att bege sig hit. Så ett kort samtal senare hade jag återigen sällskap för kvällen...

Ytterligare en stunds väntan och jag mötte upp fina lilla Johanna som jag känner från jobbet och hennes vänner. Vi följde strömmen in i parken och hamnade slutligen relativt långt fram mitt framför scenen. Det var mer än en timme kvar till spelningen skulle börja men sällskapet var fantastisk - ni vet, ibland träffar man människor där det inte spelar någon roll att man inte känner varandra eller träffats förut, man är bara helt självklart med i gemenskapen från första stund...

Konserten började och det var fantastiskt bra! Håkans musik gör mig alltid glad och att se världens kanske lyckligaste Håkan Hellström fara runt på scenen när man står i finaste sällskapet mitt i ett mångtusenhövdat sällskap som sjunger allsång, hoppar och klappar... Då får man lyckobubbel i hela kroppen kan jag lova!

Kvällens mest komiska måste dock utan vekan vara den lilla tonnårstjejen i gänget bakom oss. Alla små flickorna illtjtöt i fallsett långt innan Håkan ens visat sig, men den här tjejen utmärkte sig även där... När Håkan springer in på scenen får hon totalt psykbryt! Illtjuter i högsta fallsett och varvar tjuten med kommentarer som -Aahhh jag döööör! - Aaahhh Håkan! Aaahh Håkan! Aahh Håkan! - Aahh Håkan!!! Jag älslar dig Håkan! Behöver jag säga att jag totalt tappade fokus på så flitigt omnämnda Håkan och skrattade tills jag grät?!


                 

             
 
              

             
                   


Tack till finfina rockfoto.nu som jag lånat bilderna från!


Sköna Torsdag

Efter att ha ägnat en stund av kvällen åt att skapa en illusion av ordning i hemmet, kände jag för att även pyssla om mig själv en smula. Tände lite ljus, spelade skönaste musiken och kröp ner i ett varmt bad med en ljuvligt doftande badbomb från Lush och nya Elle-tidningen... Underbart skönt!

Nu ska jag hämta en kall öl i kylen, se Malmö FF spela Europa Leagu match mot AZ Alkmaar och som den Blådåre jag är skrika på teven och förbanna dommaren!


Vardagslycka...

Måste ju vara att komma hem efter jobbet och på hallgolvet -  bland räkningar och reklam - hitta senaste nummret av fantastiska Elle...

                                                                                              


Pussel pyssel

I sommras när jag var hemma i Skåne och hälsade på så hittade jag en rolig sak på Tiger - Måla själv pussel i kartong, ca A4 storlek. Jag älskar pyssel och köpte självklart på mig några med en obestämd tanke att någon gång göra något kul med dem...

Nu på söndag fyller Lilla Pappa år. Detta året blir det en flaska Mackmyra whisky. En present som är lite svår att skicka per post. Och då det känns så trist att skicka ett presentkort eller bara nämna vad presenten är föddes idén att pyssla ihop ett födelsedagspresent kort i pussel form.

Enkelt sagt. En gratulationshälsning och ett meddelande om att vill man veta vad man ska få i present så får man lägga pusslet och se på bilden - jag tyckte det va lite roligt!



Såhär gjorde jag;


Jag hittade en bild jag tyckte var okej.

                                       



Piffade till den lite i Photoshop.
                                        


Sedan använde jag mig av ett kartong pussel, limstift, decoupage lim, pensel, en skalpell/kniv, en färgutskrift av min bild och ett fint scrapbooking papper till pusslets baksida.

                                       


Med hjälp av limstiftet och decoupagelimet klistrade jag fast scrapbooking pappret på baksidan. Sedan limmade jag väldigt lätt fast bilden på pusslets framsida. Och sedan använde jag en skalpell för att försiktigt skära ut alla pusselbitarna. Det var väldigt pilligt och tog sin lilla tid! Sedan limmade jag fast bilden ordentligt med limstift och decoupaglim pusselbit för pusselbit.

                                               


Jag avslutade med att täcka allt med ett sista lager decoupagelim. Blev rätt öjd med resultatet - för ett förat försök. Hoppas det ser okej ut även imorgon när allt torkat ordentligt!

                                                   

Sammanfattningsvis - utrusta dig med mängder av tålamod och gott om tid när du gör detta!


Fåfänga förhoppningar

Igår arbetade jag först på mitt vanliga arbete med lilla Adepten. Sedan gnissla hemåt med spårvagnen för en mini paus. Innan jag återigen smet ut i höstrusket och begav mig mot Café Trappaner med den fåfänga förhoppningen att göra världen lite vackrare... 

Jag hade varit lite nervös för att det skulle kännas... en smula stelt på något vis, att stå där och småprata med okända människor samtidigt som man serverade dem mat. Men alla var trevliga och majorteten var så söta och glada så. Kvällen förflöt, jag serverade mat, packade påsar med mackor, hjälpte till med nya kläder, ringde härbärgen för att ordna sängplats för natten, pratade med folk... och tiden bara flög iväg!

Helt plötsligt var klockan elva och 5h hade försvunnit rasande fort! Åter ut i rusket, gnissla hemåt på spårvagnen och stupa i säng! Och även då jag visste att en majoritet av de jag mött under kvällen den natten hade en sovplats på ett Härbärge - jag hade ju själv hjälpt dem att ringa och ordna - så kunde jag ändå inte låta bli att skänka en extra tanke när jag kröp ner i min mjuka säng och drog duntäcket över huvudet...


Kanelbulls bak

Efter att ha spenderat helgen i en förkylningsdimma - nerbäddad i soffan, snörvlande och hostande, med näsdukarna i högsta hugg. Tittat på film och mera film, vilat och kurerat mig - är jag nu någerlunda redo för en ny vecka.

Men tyckte fortfarande en smula synd om mig själv - så jag bakade kanelbullar.


  

Särskillt gott på hösten! Och dessa blev rikktigt mumsiga!


Besök i Skulpturhallen

Ibland är det snudd på lite lyxigt att arbeta. Adepterna bygger Pappier Maché skulpturer i varierande storlek i kreativ verkstad på arbetet. Därför begav vi oss igår förmiddag till Konstmuséet för att avlägga ett besök i Skulpturhallen - alltid lika inspirerande att se på konst!


Några av mina favoriter...


                                       


                                      

                                            



                                          




                                           


Volontärmöte

Som jag nämnt i ett tidigare inlägg så har jag nu äntligen tagit tag i en sak som jag tänkt på länge - jag anmälde mig för att jobba som volontär.

Så nu ikväll, trött som en tok och förkyld som få, var jag på ett informationsmöte för nya volontärer hos Café Trappaner här i stan.
 
Kortfattat så är Café Trappaner ett kvällscafé för Hemlösa och Socialt utsatta människor. Ett ställe där man kan få en varm middag, en kopp kaffe och några smörgåsar. Lite nya kläder och om man vill prata lite med någon som ser en som den människa man faktiskt är. Ett ställe som till absolut största del är beroende av volontärer.

Det kändes seriöst och var skön stämning - jag skrev upp mig på mitt första pass. På måndag. Riktigt pepp!


Tårtkalas

Idag har sötaste Lilla Syster gratulerats på födelsedagen med presenter och kramar.

Lilla Syster ställde till med tårtkalas och tog emot i finaste vintage klänningen - helt underbart en regngrå måndag som denna!


                                             


                                              

                                              
                                              


                                             

A la Stepford wive

Fredagskvällen blev som tänkt och planerat en kalaskväll! Inledde kvällen med att se på fotboll läs sitta med en kall öl i handen och skrika på teven. Lagom tills matchen var över dök Lilla Ida upp med kalashumöret på topp. Musik, struntprat, lite öl och en massa skratt senare dansade vi ut på staden och roade oss som små Partyprinsessor tills långt in på småtimmarna.

Otroligt nog kvällens enda foto...

                                             



Lördagen var slappare än slappast och spenderades under täcket med kaffe Californication och film...


Idag har jag kännt mig som en riktig Stepford wive - städat, tvättat tvätt, handlat mat och lagat matlådor... Fy sjuttsingen vad tråkigt! Jag skulle bli världens kanske sämsta hemmafru, det är då ett som är säkert!

Dock har - jag gör en massa andra onödiga saker så kan jag skjuta på städningen lite till, taktiken lett till att jag idag äntligen tagit tag i att anmäla mig för att arbeta som volontär. Efter att ha tagit min vän Google till hjälp skickade jag iväg ett mejl till volontäransvarig på Café Trappan - några timmar senare fick jag ett svar och på onsdag ska jag på ett möte tillsammans med andra volontärintresserade för att få mer information. Häpp! Här går det undan - precis som jag vill ha det!

Men imorgn fyller Lilla Syster år och ställer till med tårtkalas! Födelsedagspresenten är inslagen och jag längtar redan!

                                           


Kalas-Fredag

Veckan har gått fort men det är trots allt skönt med helg - dessutom en helg då jag ska vara helt ledig!

Dagen har bjudit på underbart soligt sensommarväder - lilla Adepten ville gå på stan. Så det har fikats och strosats på stan på arbetsid idag minsann. Även en födelsedagspresent till Lilla Syster har inhandlats - förhoppningsvis blir den perfekt. Nu ska den bara packas in i ett vackert paket.

Riktig kalas-Fredag idag för nu är det fotboll, EM-Kval, Sverige - Ungern och sedan blir det till att ge sig ut på stan och svira med Lilla Ida som verkar ha siktet inställt på en vild kväll!


Torsdags Trött

Lite smått torsdags trött idag - en dag kvar innan helg och efterlängtad sovmorgon.

Pysslat lite med bloggen läs slitit mitt hår i förtvivlan över den osammarbetsvilliga html koden. Bläddrat lite i Ikea katalogen och funderat över nya förvaringslösningar till garderoben som förvandlats till en pysselhörna.

Börjat skissa lite på pysselprojekt.

Underbart nog har jag klurat reda på att söta Moa på jobbet kan sticka - äntligen någon som kan lära mig!

Nu ska jag pyssla om mig själv lite - tända lite ljus, göra en kopp te, måla naglarna i höstfärg och frisera håret...


RSS 2.0