Favoriter

Inte den bästa dagen idag - fick jobba övertid, tasiga försenade spårvagnar och snudd på monsunregn. Men ett samtal med söta Moné gjorde genast dagen bättre!

Nk's nya skyltning är fantastisk inspirerande och snygg - ska försöka få några fina bilder på den.

Men tillsvidare nöjer jag mig med två av mina favorit illustratörer - Liselotte Watkins och Cassandra Rhodin - en kopp av världens godaste Jordgubb & Champange te, en mysig filt och lite levande ljus och förvandlar misären till mys.






                                       LISELOTTE WATKINS

              


                                         

                                            CASSANDRA RHODIN

                   



Wonderwall säljer mängder av vackra illustrationer till överkommliga priser



Och ett tack till en av mina favoriter Trendenser som genom sin - alltid lika vackra blogg - idag gjorde mig uppmärksam på att det här i Göteborg visst finns vad som verkar vara en farligt rolig affär - rum för papper - ska snarast avlägga ett besök!


Söndagsmys

Förutom några få timmar mitt på dagen då det - med lite god vilja - var vackert sensommar väder ute har det idag kännts som höst.
Mörkgrå och regntunga har molnen stormat fram över himmlen. En kväll som denna lämpar sig bäst för söndagsmys - värmeljusen är tända, nu ska jag plocka fram en filt, välja en bra film och kura i soffan med en kopp te.


Fantastisk överraskning

På spårvagnen på väg till jobbet imorse fick jag en helt fantastiskt underbar överraskning - såg i Metro att The Ark nu ikväll ska spela opå Liseberg. Det var snudd på att jag fick bita mig i knogarna för att inte lägga av ett litet glädjetjut i den, av morgon pendlare, överfulla spårvagnen!
Sorgligt nog gör fantastiska The Ark denna sommar sin avskedsturné och jag har inte haft möjlighet att se dem - så o otroliga lycka att få göra det ikväll!

Har varit förälskad i dem i en herrans massa år, sett dem spela mängder med gånger och de är alltid lika fantastiska - så för alla nostalgiker och oförstående - låten som fick mig förälskad.




    


Kalasvecka!

Jaminsann - förra veckan var en äkta Kalasvecka! Det var Göteborgs Kulturkalas, alltid lika trivsamt! Vädret bestämde sig trist nog för att inte varje dag visa sig från sin finaste sida varje dag - dock blev det endel fina dagar då det kunde kalasas - på det på arbetstid och på ledig tid.

Det blev fantastiska Gatuartister, Designmarknad, Hammarkullens Karnevalståg, Fotoutställning, Konserter och en massa annat roligt!

Skulle kunna författa en längre novell rörande veckans förehavanden - Men bilderna får tala istället!





Skate Naked - Akrobatik och galen Brittisk humor!

                                     

                                      



Johan Wellton - Jongleringskonst och kommedi


                                      

                                      



The Flying Dutchmen - Helgalna och väldigt roliga

                                      

                                      



Fotoutställningen "planket"

                                      




Tingalaya - Det magiska Karusellhjulet från Argentina

                                      


                                      



Designmarknaden - Up Market

                                      



1700-tals soldaterna skrämde slag på barn och pensionärer när de marscherade in och sköt salut!

                                     

                                      



Hammarkullens Karnevalståg

                                     

                                     

                                     

                                      

                                      

                                     





Så tack för i år - hoppas på en lika fantastisk vecka nästa år!


Åter i vardagen

 

Nu det verkligen slut på semestern. Förra veckan arbetades det torsdag/fredag - men med generös sovmorgon och lugna dag. Säkrast att mjukstarta, eller hur! Men nu är det åter i vardagen - klockan började yla som en besatt i gryningen och det var vackert till att gesig ut i regnet och försenad och med andan i halsen springa till spårvagnen och trängas med resten av löneslavarna.
Men trots allt roligt att vara tillbaka och träffa alla fantastiskt trevliga arbetskamraterna igen!

För att fira att första riktiga jobbdagen överlevts så blev det en fika på Fröken Olsson med Frida - kaffe och skvaller, alltid en lyckad kombination!

Helgen har varit lugn. Egentligen var planen att ge sig ut på staden och svira med Lilla Syster - men stackarn hade blivit sjuk efter ett gå vilse äventyr i ösregn. Så då passade jag på att avlägga ett besök på Holmens Marknad - en jättestor second hand affär. Rena guldgruvan om man - som jag - älskar att fynda personlig inredning, kläder och diverse pyssel på loppis! Det blev inga möbler denhär gången - men självklart lite småfynd!





Galet najs kavaj, 25kr






Söt lite knappask, 5kr.





Som passade perfekt in i sovrummet.





Ful-roliga EP-skivor, 5kr/st.





Fick flytta in i vardagsrummet.





Härliga 50-tals kokboken, 5kr (samma pris som när den var ny!)





Passar perfekt in i köket.




En stuvbit (ca 1m2) vackert tyg, 10kr. Ska jag sy två kuddfodral av.




 

Imorgon börjar Göteborgs Kulturkalas - hoppas på fint väder resten av veckan! Jag gillas verkligen Kulturkalset!

Min inre pensionär

Igår bejakade jag min inte pensionär och såg på Svt's fantastiska pogram - Antikmagasinet. Bakom den föga upphetsande titeln döljer sin en riktig guldgruva om man - som jag - är intreserad av Konst- och Designhistoria och konst och Design i största allmänhet.

Förra vecka fick jag lära mig mer om String hyllan och igår talade man om den store Christer Strömholm och hans vackra fotografier. Och när jag ändå orerar om favorit fotografer kan jag inte undlåta att nämna den fantastiska Robert Mappelthorpe vars fotografier för närvarande visas på Fotografiska Museet i Stockholm - jag är ytterst sugen på ett besök kan jag lova!

Ett litet urval...








Underbart porslin


Dessa vackra koppar, fat mm står väldigt högt upp på min önskelista för tillfället! Två formgivar med olika stil men som skapar ack så fina saker...

Jag är tokkär i söta Mademoiselle Oiseau som Lovisa Burfitt (Modeskapare och Illustratör) skapat i sin kollektion för Rörstrand. Med dessa på frukostbordet skulle det nog minsann vara mycket lättare att kliva upp om morgonen...

 

                                               


Men till min stora lycka så har jag åtminstonne en av Heidi Hirengens vackra koppar att dricka mitt morgonkaffe från. Heidi Hirengen en av medlemmarna i Formargruppen, med butik och galleri i Malmö - rekommenderar verkligen ett besök där om ni har vägarna förbi - skapar vackra bruksföremål i keramik...

                                      




Underbara semester

Det har varit en tids tystnad här.
Jag har haft lyxen att fått spendera två veckor med att arbeta ner på soliga och vackra Franska rivieran - i Biot strax utanför Nice. Solsken, varmt och vackert! Men för några dagar sedan lämnade jag ett soligt och 30grader varmt Nice och landade 2,5h senare i i ett regnigt och kallt Göteborg. I år verkar onekligen den Svenska sommaren bjuda på mer regn än solsken.

Får titta på foton och drömma om solsken...

 

                                   


Men det är dock underbart med några semestrdagar innan det är åter till verkligheten.
Det har lagats middag med Lilla Syster. Ätits godaste glassen. Druckits vin och pratat strunt med söta vännerna. Och idag, en fantastisk överraskning, när det blev fika, skvaller och strosa på stan med söta Sara som är på oväntat besök i staden. Jag älskar att ha semester - minsann!        


RSS 2.0