Söndags mys á la Paris

Paris var underbart och fantastiskt och tiden gick alldeles för fort - jag vill verkligen inte åka hem! Lämnade ett småsoligt och 18grader varmt Paris igår och landadet i ett gråmulet och 9grader varmt Göteborg framåt eftermiddagen... Kvällen spenderades med att dricka rödrjut på Andra Lång i sällskap med Johanna för att sedan avslutas på Avenyn med Frida - även kallat en Göteborgsk klassresa!

Idag var det söndagsmys och fika á la Paris med lilla syster...


                                         
                                      Kaffe med Pain au chokolat, Causse de pomme och Macarons


                                        
                                               Åh jag önskar jag fick äta macarons varje dag...


                                       
                                             Lilla Syster blev också Macaron förälskad...


                                       
                                                 Sen blev det present öppning...


                                      
                                  En liten Gargoyle som jag hittade på en liten Marché nära Notre Dame...


Nu ska jag krypa ner i sängen - imorgon är det åter till verkligheten med vardag, tidig morgon och jobb... fast det är ju teckningskurs på kvällen med - tur det!


Je suis un Parisien!

Väskan är packad och jag vill att klockan ska bli imorgon nu! Då är det äntligen dags att sätta sig på flyget för att besöka söta Sara i Paris! Åh jag längtar så jag tror att jag skulle kunna spricka! Jag ska strosa på franska små gator, se på Notre Dame, Eifeltornet, dricka vin vid Seine, beundra utsikten från Triumfbågen, vara konstnärlig i Montmarte... Föräta mig på Makarons, äta croissanter till frukost, gå på marknad, shoppa tills väskan spricker och bara vara allmänt Paris chick och för några dagara säga - Je suis un Parisien!

Har varit flygfärdig av lyckobubbel hela dagen på jobbet. På lunchen sken solen så vackert att jag och lilla Adepten bestämde oss för en liten promenad ner till kajen, där vi sedan satt och njöt av solskenet och tittade på folk en smit - ibland är jobbet bara lyx!


           

           


Familjen på besök

helgen förgylls med finbesök från hemlandet även kallat Skåne. Mamma och Pappa är på besök. De kom upp nu i morse och stannar tills imorgon. Kalas mysigt - har inte träffat dem sedan i sommras och det börjar kännas länge sedan nu. Nu håller stackarna på och fixa en massa hos Lilla Syster, men sedan blir det en promenad på stan - synd bara att den utlovade solen är utbytt mot gråtrista regntunga skyar - och ikväll bjuder Lilla Syster på middag - familje mys helg minsan!


               

                


Det va alldeles för länge sedan vi sågs...

Det har varit löjligt tyst om mig en smit nu... Det är den efterhängsna tidsbristen som ställer till det. Åh den som ändå inte behövde sova!

Den senaste tiden har jag... Tänkt att den där hösten, den skulle man allt kunna klara sig rätt bra utan...

            

För att sedan ändra mig när solen skiner och tänkt att den nog är rätt vacker trots allt...

             

Förra torsdagen när jag jobbade på Trappaner fick jag en stor påse med trattkantareller av en av gästerna, vilken lycka! Så i Fredgas var jag på Saluhallen och köpte bröd...

             

Tre stycken limpor med helt underbart gott surdegsbröd från Brogyllen. Så fantastiskt fint förpackade att man njuter bara man har köpt dem...

             

Firade att det äntligen va fredag och helg med att föräta mig på kantarelsmörgås... 

             

På lördagen mötte jag upp fina Moa på Järntorget och bevistade Real Democracy now!/Occypy Sweden/OccupyGöteborg eventet...

             

Det var dagen för global demokratikamp och protesterna från Wallstreet har spridit sig världen över...

              

I söndags var jag hema hos Lilla Syster på söndagsfika - hembakad äpplepaj och kaffe, fantastiskt! Och så har jag såklart stickat en massa på min fina halsduk som snart bör vara färdig...

             

Ikväll har jag städat och tvättat ett berg med tvätt. Nu ska jag ta en lång varm dusch. Sen ska jag krypa upp i soffan med en filt och titta på Greys Anatomy...


Dagens Citat

"Jan Björklund står på kajen i South Hampton och ropar efter Titanic: Jag vill följa med!" - Lars Ohly ang Jan Björklunds önskan att införa Euron i sverige.


The Vargas Girls

                        

                         Alberto Vargas - 9/2 1896 - 30/12 1982
.

Ansedd som en av världens mest berömda Pin-up konstnärer. Född i Peru, studerade konst i Europa men flyttade 1916 till USA där han på 1940-talet blev känd som skaparen av de kultförklarade Andra världskriget Pin-up flickorna för Esquire Magazine - kända som Vargas Girls






























Barnsligt fint från Rörstrand

Porslin är ännu en av alla saker som ge mig habegär. Finfina Rörstrand har skapat söta muggar för alla barn och vuxna med barnasinnet kvar. Ingrid Vang-Nymans och Björn Bergs originalteckningar av Pippi och Emil - som många nog känner igen från barndommens sagoböcker - pryder en kollektion med 6st porslinskoppar, pris ca 179kr.





I butikerna finns nu även 2st säsongsmuggar med julmotiv - Pippi julbakar och Snöbollskrig i Lönneberga.


Tiden är ur led

Jag tror bestämt att tiden är ur led. Mitt dygn har för få timmar och tiden räcker inte till. Om sömn ändå vore valbart och inte nödvändigt...

Tidsbrist, internetproblem och datorbråk har orsakat långvarig frånvaro, månne en kortare uppdatering vore på sin plats? Jag har arbetat, förkovrat mig på teckningskurs, räddat världen på Trappaner, fikat på stan och handlat födelsedagspresent med Lilla Syster och druckit öl på Andra Lång med Lilla Johanna - regn, rusk, solsken och friska vindar - hösten är här nu!

I helgen drömmer jag om tid  överflöd och solsken så jag kan ta kameran i handen och ge mig ut och föreviga hösten i bildformat.


Så mycket bättre...

Efter en morgon så miserabel att den knappt är värd att omnämnas - tack igen Västtrafik för att ni återigen gett ordet inkompetens ett ansikte - har dagen bara blivit bättre och bättre.

En trevlig dag på arbetet.

Sedan hem en smit för lite mer kaffe innan jag återigen skrammlade iväg på spårvagnen för att gå på Teckningskursen - fortfarande ledd av läraren vars största förebild måste vara Björn Ranelid. Dock lite smått charmigt när han idag ytterst passionerat talade om skuggor. Teckningskursen är jag dock så väldigt glad att jag anmälde mig till - förvisso har jag bara varit där två gånger än, men oh vad roligt det är! Tiden går alldeles för fort och det är alldeles lagom utmanande och väldigt lärorikt - alla borde gå en kurs!

Bytade musik på mobilen idag och återupptäckte en gammal favorit - finfina Steso Songs - såg henne för många år sedan på KB i Malmö när hon var förband åt... lika fina Marit Bergman och det var kärlek vid första tonen!



             


   

Gatukonst enligt Banksy

Den väldigt hemliga Brittiska Gatukonstnären Banksy tar Graffiti och Streetart till nya höjder med sina vackra, roliga och tänkvärda alster - tänk om jag ändå fick se en på väg till jobbet en dag, så glad jag skulle bli!



















Skynda titta!

Underbart varm och solig lördag - strosat på stan och kikat på finfin utsällning på Röhsska muséet.

Alla utställningarna där rekommenderas varmt, men idag var jag där för att se på en utställning med fantastiska Carl Bengtsson - Modefotograf extraordinare som fotograferat för bl.a Vouge och Elle. Otroligt vackra fotografier!












Boken Portraits med en samling av Carl Bengtssons foton som nu finns att köpa kommer absolut att finnas med på min önskelista till Jultomten!

För Fashionistan rekommenderas även utställningen Cocktail där man visar upp några av muséets mode skatter som klänningar från bl.a Dior, Chanel och Balenciaga - absolut värd ett besök!


Äntligen helg!

Åh, äntligen helg!

Under veckan insåg jag att mitt nya livs schema nog är lite mer energikrävande än jag tänkte. Men det är ju så roligt att det inte gör så mycket. Men att en sovmorgon var välbehövligt kan jag inte förneka...

Var på Trappaner i torsdags, en jättebra kväll. Ovanligt lite folk, lite tråkigt d man vet att det är för att många istället är ute på stan och sysslar med diverse bus, men trevlig på det viset att jag nu fick mer tid över till att prata med de som va där och som var pratsugna.

Härligt varmt väder igår, Lilla Adepten ville åka båt så vi spenderade en bra stund av förmiddagen med att åka runt på Älvsnabben! Sedan en fika där vi fick oväntat sällskap av en av adeptens vänner från arbetet. Och då jag har turen att till största delen ha helt underbart trevlia arbetskamrater gjorde detta bara dagen ännu trevligare!

Efter världens slppaste fredagkväll ska resten av helgen ägnas åt enbart roliga saker - för det har jag bestämt!


RSS 2.0